Project Description

Celler Vidbertus

Vins i caves

El Celler Vidbertus, ubicat a l’Espluga de Francolí i situat dins d’un antic celler, disposa d’unes instal·lacions modernes però amb una història acumulada. Any rere any s’esforcen per elaborar uns productes d’alta qualitat i singularitat, de manera que els clients se sentin atrets pels seus productes.  El celler VidBertus està inscrit a la Denominació d’Origen Conca de Barberà, i és un dels membres del viver de celleristes de Barberà de la Conca.

Les vinyes de Garnatxa, Monastrell i Merlot van ser plantades l’any 2005, seguint el sistema modern d’emparrat o espatllera, però tan la parellada com el trepat provenen de vinyes molt velles.

El conreu de la vinya segueix les pautes de l’agricultura ecològica, sense herbicides ni adobs químics, ni insecticides; tan sols utilitzen el sofre en pols com a antifúngic, i el sulfat de coure en comptades ocasions i només els anys de primavera molt plujosa.

A la vinya hi deixen créixer la coberta natural d’herbes silvestres, la qual piquen de manera periòdica, amb l’objectiu de mantenir el sòl actiu des del punt de vista microbiològic i afavorir el desenvolupament d’un ric ecosistema d’insectes i altres organismes.

VidBertus busca la singularitat i la perfecta expressió de cada un dels raïms, a través d’una viticultura acurada, de rendiments baixos i intensa maduració. Dins de cada ampolla trobareu la personalitat dels raïms i de la zona, amb vins de gran pes i concentració, sempre cenyits als límits de l’harmonia i l’elegància.