De Febrer a Juliol és l’època de les maduixes i a Catalunya se’n produeixen a les quatre províncies. Aprofitant que n’és temps, Nostres.Cat et porta els seus beneficis i com aprofitar-los amb una recepta per llepar-te els dits.

Els beneficis de les maduixes

Tots coneixem les maduixes, amb aquell deliciós sabor entre dolç i àcid, però pocs tenen coneixement de les seves propietats i la gran quantitat de beneficis que aporten. Les maduixes contenint un alt nivell de vitamines i minerals, indispensables per a l’organisme humà. Les propietats de les maduixes són moltes; a més, aporten una gran quantitat de beneficis per a la salut que heu de conèixer:

Aporten vitamina C

Una de les propietats de les maduixes més notables, ja que ajuda a reduir els símptomes del refredat o el restrenyiment (són riques en fibra). També és recomanada durant la menopausa, per disminuir els fogots.Maduixes Nostres

Efecte antioxidant

Un altre dels beneficis de les maduixes és que el seu consum promou la funció antioxidant, és a dir, absorbeix els radicals lliures que poden ser causats per malalties cròniques o l’envelliment. A més, diversos estudis han demostrat que la maduixa aporta fortalesa als glòbuls vermells davant l’estrès oxidatiu, un desequilibri relacionat amb diverses malalties.

Efecte diürètic

Aquesta és una altra de les propietats de les maduixes que, a causa del seu contingut de potassi, augmenten la diüresi, per la qual cosa és utilitzada per desintoxicar l’organisme i regular la pressió arterial.

Enforteix els ossos

Entre les propietats de les maduixes, es troben l’aportació de vitamina K, magnesi, manganès i potassi, els quals són molt importants dins de la salut de l’estructura òssia.

Efecte antiinflamatori

La maduixa conté fenols, que alleugen malalties inflamatòries com l’asma o l’aterosclerosi, sense deixar efectes secundaris.

Efecte anticancerigen

Aquesta és una de les propietats de les maduixes més importants, ja que les seves sals prevenen de malalties degeneratives i cardiovasculars, per la qual cosa es recomana per reduir el risc de càncer, Alzheimer i Parkinson.
També té àcid fòlic, kaemferol i flavonoides com la quercetina, que ajuden al fet que l’organisme es defensi contra cèl·lules possiblement cancerígenes.

Panna Cotta amb maduixes i iogurt de vainilla

Gaudeix de les propietats de les maduixes amb aquesta recepta que Nostres.Cat et porta. Les postres perfectes pels paladars més dolços de la casa.

Panna Cotta Maduixa i iogurt vainilla

Ingredients:

Per la Panna Cotta amb el iogurt

  • 2 fulles i mitja de gelatina
  • 350 ml de crema per batre
  • 100 grams de sucre
  • 1 cullerada d’extracte de vainilla
  • 250 grams de iogurt natural sense sucre

Pel coulis de maduixes

  • 250 grams de maduixes
  • 50 grams de sucre
  • Mitja fulla de gelatina

Preparació:

Per la Panna Cotta amb el iogurt

  1. En primer lloc, cal hidratar les fulles de gelatina amb aigua freda durant 5 minuts. Tot seguit, cal escórrer l’aigua i assecar les fulles amb paper de cuinar.
  2. Seguidament, barrejarem la crema amb el sucre en una cassola fins que comenci a bullir. Serà llavors quan hi afegirem la cullerada d’extracte de vainilla fins que s’hi dissolgui per complet.
  3. Ho deixarem refredar tot i hi afegirem el iogurt d’Hormatgeria dera Irissa, barrejant-ho tot per a què prengui una consistència homogènia.
  4. Finalment, abocarem la Panacotta sobre 4 tasses d’uns 125 ml de capacitat i ho deixarem refrigerar fins que prengui fermesa, unes 4 hores aproximadament.

Pel coulis de maduixes

  1. Seguim el mateix procediment que anteriorment i hidratem la gelatina en aigua freda durant 5 minuts. Seguidament, escorrem l’aigua i assequem la mitja fulla amb paper de cuinar.
  2. En segon lloc, barregem les maduixes, ja rentades i sense peus, amb el sucre. Ho batem fins que adquireixi la textura suau d’un puré. El colem fins a tenir 200 ml.
  3. Ja per últim, ho posem a escalfar fins que comenci a bullir, moment en què ho traurem del foc i barrejarem la gelatina. Un cop dissolt, distribuirem el coulis sobre la Panna Cotta i ho deixarem refrigerar durant una hora.
  4. Si voleu, podeu tallar algunes maduixes en petits talls i repartir-los per sobre.

BON PROFIT!

 

A Nostres.cat​ hi caben tot tipus d’empreses agroalimentàries catalanes i de qualitat. Si vols fer créixer el teu negoci, demana més informació aquí.

Si no et vols perdre cap novetat, segueix-nos a Facebook i Instagram.