Avui en dia, es parla molt del consum de proximitat i KM0. Però què és exactament això? En què ens beneficia?

Quan es parla de consum de proximitat es fa referència a la distància entre el punt d’origen i el de consum del producte; té també a veure amb l’estacionalitat i la qualitat, en el sentit de poder consumir el producte fresc, de temporada, amb les propietats nutritives i organolèptiques més òptimes.

Proximitat té també a veure amb l’accessibilitat a la informació del producte, el seu origen, com s’ha elaborat, els canals que ha seguit, etc., així com en la creació de sinergies entre el productor i el consumidor.

Optar per un consum de proximitat, suposa consumir productes i serveis fets en el nostre entorn territorial més proper. D’aquesta manera s’ajuda a reforçar l’economia local i a reduir la despesa energètica que produeix el transport de productes d’un continent a un altre.

Beneficis del consum de proximitatConsum de proximitat

Els beneficis que ens aporta la compra de proximitat, tal com estableix l’Agència Catalana de Consum són:

– Tenim un coneixement més directe de la procedència dels productes, que ens permet consumir amb garanties de seguretat i qualitat més grans.
– Exercim un consum mediambiental més sostenible, en reduir els costos energètics de transport dels productes procedents d’altres zones més allunyades.
– Contribuïm al manteniment de petites explotacions familiars, agràries i ramaderes, alhora que evitem l’abandonament de les zones forestals.
– Afavorim la conservació d’espècies agroalimentàries autòctones en perill de desaparició.
– Contribuïm al creixement i desenvolupament del nostre país.

Així doncs, sempre que es pugui, consumiu productes de proximitat i ajudeu entre tots a les petites i mitjanes empreses catalanes.

Consum de proximitat

Hi ha moltes empreses que venen productes de proximitat. Descobriu les que ja formen part de Nostres.Cat. 

Si no et vols perdre cap novetat, segueix-nos a Facebook i Instagram.