Prenem 12,4 grams de mitjana de llegums al dia, una xifra que és la meitat de la recomanada per les autoritats sanitàries per mantenir una dieta saludable. Aprofiteu els beneficis que aporten amb una recepta senzilla i molt bona.

Consum de Llegums
Els llegums són uns aliments clau i bàsics per a una dieta saludable. S’hauria de consumir entre 25 i 45 grams diaris de mitjana en adults, 10,7 grams en nens d’entre un i tres anys i 18 grams els adolescents entre 10 i 17.

S’han d’incorporar a la dieta durant tot l’any, no només en guisats, sinó també en purés, amanides, guarnicions, aperitius i fins i tot postres per a tota la població, inclosos els vegetarians, diabètics i celíacs, perquè no tenen gluten.

Alguns beneficis de les llegums

  • Tenen una gran quantitat d’hidrats, que són el nutrient bàsic en l’alimentació humana i la principal font d’energia de l’organisme.
  • El seu alt contingut en fibra resulta molt beneficiós per al trànsit intestinal, també redueix el colesterol i és bo per controlar la glucèmia.
  • Són molt riques en proteics i constitueixen l’aliment d’origen vegetal mes ric en proteïnes.
  • Són una gran font de ferro, especialment les llenties i els cigrons. És indispensable en tot organisme, sobretot en esportistes.
  • Són de fàcil sacietat, ja que en ingerir-les et poden ajudar a aprimar sense necessitat de passar gana, ja que la fibra que conté exigeix masticació i retarda la digestió, així l’apetit es manté per més temps.
  • Eleven la glucosa en l’organisme molt lentament, podent ser una bona alternativa per ingerir-les abans de dur a terme un entrenament
  • Són una bona base de vitamines B, que ajuden al funcionament del sistema nerviós central i faciliten l’obtenció d’energia d’hidrats.
  • T’aporten a l’organisme minerals com el fòsfor, calci, magnesi, entre uns altres.

 

Amanida de llenties amb taronja i olives negres

Ingredients:Amanida de Llegums Nostres

  • 250 g de llenties ecològiques
  • 1 taronja
  • 80 g d’olives empeltre
  • 500 ml de brou de verdures
  • 1 escalunya
  • 1 tros petit de gingebre fresc
  • oli d’oliva verge extra
  • sal i pebre

Preparació:

  1. En primer lloc peleu el gingebre i talleu-lo a trossos petits.
  2. Tot seguit, piqueu les escalunyes. Un cop les tingueu picades, les poseu en una paella juntament amb el gingebre
  3. Afegiu a la paella les llenties, el brou de verdures i una mica de sal i ho coeu tot durant 20 minuts.
  4. Un cop cuit, ho deixeu refredar i després hi afegiu les olives.
  5. Per últim, peleu les taronges, les talleu en trossos petits i les aboqueu a les llenties.
  6. Si voleu, ho podeu condimentar amb una mica d’oli d’oliva verge extra, sal i pebre.

 

A Nostres.cat​ hi caben tot tipus d’empreses agroalimentàries catalanes i de qualitat. Si vols fer créixer el teu negoci, demana més informació aquí.

Si no et vols perdre cap novetat, segueix-nos a Facebook i Instagram.