Destil·leriaAquesta setmana com a #elnostredelasetmana tenim a Orujo Gabarró & Feixa una empresa familiar situada a la població de Fulleda, municipi de la província de Lleida.  Elaboren els seus propis licors artesans, que han estat envellits en una bóta com a mínim un any.

 

Han guanyat diversos concursos com el concurs CATAVINUM WORLD WINE &SPIRITS COMPETITION 2018, medalla d’or en els licors d’herbes i medalla de plata en els licors envellits.

Descobriu-ho tot sobre l’empresa a la següent entrevista.

Entrevista Destil·leria Gabarró & Feixa

 1. Com i quan va començar aquesta aventura licorera?En la nostra família sempre hem tingut una gran curiositat per als destil·lats o millor dit per la destil·lació. Des de fa molts anys el nostre pare ha experimentat amb licors pel consum propi, d’aquesta manera ens ha anat transmetent la seva passió per a la destil·lació.
  Durant els anys que ho hem anat veient i ens ha anat ensenyant com fer-ho, ens ha acabat captivant de tal manera que els dos germans vam començar a deixar provar els licors a amics, familiars, companys de feina… d’aquesta manera vam poder veure que el producte agradava i no se’ns donava tan malament i, la gent en començava a demanar.
  Per això el 2017 vam decidir emprendre aquesta aventura familiar amb molta il·lusió.
 2.  Creieu que els vostres productes són representatius del vostre territori? Sí, perquè en el nostre territori estem envoltats de vinya, que és d’on nosaltres traiem la matèria primera per poder fer l’aiguardent.
 3. Si haguéssiu de recomanar només un producte de la vostra oferta, quin recomanaríeu? I amb què el maridaríeu? Recomanaríem el licor d’herbes perquè aquest any és el nostre producte estrella i perquè pensem que ens ha sortit un molt bon licor.Sabent que en tot maridatge es necessita combinar sensacions i característiques similars al que s’està bevent, s’ha de tenir en compte l’aroma, la textura, l’olor i el gust per trobar aquest equilibri. El licor d’herbes per tenir un fons floral li queda molt bé alguns fruits secs com les panses, el massapà les ametlles torrades o garapinyades, prunes seques i xocolata amarga.
 4. Aquest any heu estat guardonats amb diversos premis en concursos de begudes espirituoses a escala nacional, en quin sentit creieu que això us beneficiarà? Sí. Estem molt contents d’haver rebut aquests 2 premis al concurs internacional Catavinum World Wine & Spirits Competition, hem tingut la grata sorpresa de guanyar la medalla d’or amb el licor d’herbes i la medalla de plata amb l’aiguardent d’orujo envellit.
  No sabem si això ens beneficiarà, però els consumidors ens identificaran com a un producte de millor qualitat que és el nostre objectiu, fer uns aiguardents i licors de qualitat per a tots els paladars.
  D’aquesta manera també es veu reflectida la nostra constància i el nostre esforç diari.
 5. Com veieu el futur del vostre sector? El nostre sector és una mica difícil, perquè hi ha molta competència, nosaltres fem un producte totalment artesanal i és per consumidors més selectes, per això costa fer-se un lloc en el mercat d’avui en dia, però amb esforç i dedicació trobarem als nostres clients adequats per al nostre producte.
 6. Que us fa diferents d’altres destil·lats? Els nostres productes estan elaborats com s’han fet tota la vida, per destil·lació pròpia amb alambí tradicional (que d’aquesta manera som pocs els que ho fem).
  Tot això, començant sempre amb una base de brisa d’alta qualitat, amb els secrets de família per la seva maceració i, posteriorment, envellits en bóta de roure i reposats el seu temps adequat per a cada licor.

 

Descobriu més sobre l’empresa aquí.

Destil·leria

 

Vols formar part de Nostres.CatDemana’ns informació

Si no et vols perdre cap novetat, segueix-nos a Facebook i Instagram.