A l’hora de vendre fruita per consum, especialment consum humà, s’han de complir uns requisits molt estrictes, la fruita ha d’estar en condicions òptimes per la seva distribució i consumició, o així hauria de ser. No obstant això, aquest estiu passat, s’han donat molts casos en què la fruita que es distribuïa tenia un estat molt inferior a l’adequat.

Com és habitual, l’estiu és l’època quan més puja el consum de fruita, especialment en forma de sucs o granissats refrescants. És en aquest aspecte on s’han trobat molts problemes, que encara estan en procés de solucionar-se.

Procediments escassos

fruitaCom tots els aliments, la fruita també ha de passar certs controls de qualitat i salut per tal de poder ser venuts als seus consumidors. Tot i això, moltes fruiteries tenen uns controls molt escassos que han esdevingut problemes pels consumidors.

S’ha descobert que, algunes fruiteries que no van passar les proves i controls que es realitzen per part dels organismes de la salut pública, van aprofitar per vendre els productes en mal estat a través de batuts, sucs o granissats. D’aquesta manera, la fruita danyada es camufla visualment però no els efectes que han causat als consumidors.

El Departament de Salut de la Generalitat i l’Agència de Salut del Consumidor, ja han pres mesures, establint controls més rudimentaris i sobretot han avisat al públic que avisin de qualsevol sospita que puguin tenir en cas que es percebi alguna fruita que pugui estar en mal estat.

 

Si voleu més notícies ciqueu aquí.

I si no us voleu perdre res, seguiu-nos al Facebook i a l’Instagram de Nostres.cat