El passat 2017, la verema de la DO (Denominació d’Origen de Catalunya) va tancar amb una reducció de la producció de gairebé 9 milions de quilos, el que equival a un 17% menys aproximadament. Aquests resultats són deguts a les gelades viscudes ja ben entrada la primavera del 2017, especialment als extrems nord i sud i a les zones més interiors de Catalunya, així com alguna pedregada local, que juntament amb la sequera de l’estiu passat, han contribuït a aquesta reducció de la producció.

Tot i aquests resultats, si parlem de la qualitat, la maduració ha estat molt bona, amb uns graus alcohòlics mig-alts i ben equilibrats amb l’acidesa. La incidència de plagues i malalties ha estat gairebé inexistent, a causa de la baixa freqüència i poca quantitat de les precipitacions. En definitiva, l’anyada 2017 es caracteritza per una matèria primera excel·lent que ha de permetre l’obtenció de vins de gran qualitat.verema

Pronòstic de la verema pel 2018

Segons informa el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, aquest 2018, es preveu una verema més quantiosa respecte l’any passat, de manera general a totes les denominacions d’origen. A més a més, hi haurà un endarreriment entre una i dues setmanes respecte el 2017, fet que suposarà retornar al temps normal de verema que hi havia hagut altres anys, és a dir mitjans-finals d’agost o començaments de setembre.

Tot això passarà si no hi ha més onades de calor durant els dies restants d’estiu.  Com a excepció, cal remarcar, que les vinyes més afectades per la sequera aquests darreres anys, no tindran una recuperació igual de bona.

 

Si voleu més notícies ciqueu aquí.

I si no us voleu perdre res, seguiu-nos al Facebook i a l’Instagram de Nostres.cat