Eurecat ha desenvolupat una tecnologia nova de dispersió d’additius i nanoaditius dins el plàstic per millorar les característiques dels envasos, fer-los més impermeables i més lleugers.

Segons ha explicat la directora de la Unitat de Composites de l’empresa catalalana Eurecat, Maria Eugenia Rodríguez, la nova tecnologia consisteix a introduir un sistema de vibració per ultrasons en què el plàstic es barreja amb els diferents additius per obtenir al final un material a la carta, en funció de les necessitats de l’envàs o l’embalatge.

Els plàstics amb aquesta tecnologia, que està en procés de patent per part d’Eurecat, milloren les prestacions mecàniques, incrementen les propietats de barrera i, fins i tot, redueixen el pes de l’envàs.

NanotecnologiaAmb la nanotecnologia es milloraran les propietats de barrera i repel·lents dels embalatges, per crear envasos més aïllants, lleugers i fàcils de buidar, permetent reduir les deixalles per part del consumidor i millorar les possibilitats de reciclatge“, ha destacat Rodríguez.

La investigadora ha indicat que la nanotecnologia també pot ser clau per millorar l’eficiència en el consum de carburant, ja que permetrà produir components d’automoció de menys pes.

En aquest sentit, els científics estimen que, per cada 100 quilos de pes addicional en un vehicle, s’incrementa el consum de carburant en 0,4 litres als 100 quilòmetres i 10 grams de diòxid de carboni per quilòmetre.

Si voleu més notícies ciqueu aquí.

I si no us voleu perdre res, seguiu-nos al Facebook i a l’Instagram de Nostres.cat