Protegir la biodiversitat en els sectors agrícoles és clau per aconseguir un desenvolupament sostenible, garantir la seguretat alimentària i fer front al canvi climàtic. És per això, que els governs de 167 països han atorgat un reconeixement per vetllar per la multiculturalitat agrícola.

Catalunya molt present

Els principals dirigents de la Unió de Pagesos de Catalunya s’han reunit en diverses ocasions per discutir sobre la situació. Finalment, juntament amb el DARP, s’han acordat mesures específiques amb un únic objectiu: promoure la integració de la conservació i l’ús sostenible de la biodiversitat en els sectors agrícola, pesquer, forestal i, també turístic.

La biodiversitat en àmbit internacional

biodiversitat

Per part de la Declaració de la Conferència, es destaca la importància que la comunitat internacional involucri a diferents sectors governamentals i econòmics, no només ministeris de medi ambient. L’objectiu principal està clar: protegir la biodiversitat, els milers d’espècies interconnectades que constitueixen una xarxa vital de serveis ecosistèmics dels que depèn la producció mundial d’aliments.

Ara és un moment clau. Els sectors agrícoles i la biodiversitat han estat considerats habitualment com qüestions independents i fins i tot contraposades, però la veritat és que estan estretament relacionats. L’agricultura és, per la seva naturalesa, una usuària fonamental de la biodiversitat, però també té el potencial de contribuir a la seva protecció; ha assegurat Maria Helena Semedo, la directora general adjunta de la FAO.

Gràcies al fet que la comunitat internacional ha demostrat el seu compromís de vincular-les, realment es pot començar a alçar ponts, trencar barreres i afrontar els reptes globals de forma més concertada i coherent.

 

Si voleu més notícies ciqueu aquí.

I si no us voleu perdre res, seguiu-nos al Facebook i a l’Instagram de Nostres.cat