Avui a #elnostresdelasetmana, parlem d’una empresa catalana de producció ecològica de safrà.

Safrà del Montsec Safrà del Montsec és una empresa catalana que neix amb l’objectiu de contribuir a la recuperació del cultiu de safrà a Catalunya, regió d’Espanya que gràcies a la seva ubicació i clima, idonis per al cultiu, va arribar a ser la zona de major producció i exportació d’aquesta espècia a l’Edat Mitjana.

Creada per a una jove parella d’agricultors que aposten cada dia per la natura, vivint en ella, d’ella i principalment cuidant d’ella.

Amants de les tradicions, de l’artesania i l’alimentació ecològica, Safrà del Montsec conviu amb la natura en una rústica Masia de més de 200 anys. Masia Mauri, situada a Llimiana, una encantadora vila prepirinenca del Pallars Jussà que fa olor d’història i de futur … Aquest petit racó del Montsec enamora amb els seus paisatges que, en harmonia estacional, es van presentant canviants i colorits.

Filosofia

L’empresa està compromesa amb la preservació de les tradicions culturals i agrícoles, conreant un producte 100% natural i ecològic.

Rescaten l’artesania tradicional, emprant mètodes de producció que no perjudiquen el nostre entorn ni la salut humana. La utilització d’exclusives fustes en el procés de l’assecat potencia les característiques d’aquesta exquisida espècia.

Amb la contractació de mà d’obra, sobretot per a les tasques de recol·lecció i esbrinat, així com amb la distribució del nostre producte, ecològic i tradicional del país, volen contribuir a l’enfortiment del sector econòmic i agrari de la zona.

Safrà del Montsec

El producte

El producte elaborat i acurat procés de separació permet:

  • Oferir el vermell put de l’estigma, on es concentren les propietats organolèptiques del safrà.
  • Mantenir la unió dels tres estigmes, característica clau per determinar la seva puresa i garantir l’originalitat del producte.

Sabor, color i aroma. La màgia del safrà

El safrà mai ha deixat de ser un dels imprescindibles a la gastronomia catalana. Procedent de la península d’Anatòlia o Àsia Menor, el safrà resulta ser una de les espècies més exòtiques del món.

Va tenir un important protagonisme en la gastronomia catalana durant l’Edat Mitjana i a l’actualitat hi ha diferents iniciatives que busquen portar a la memòria el seu aromàtic perfum, el seu distintiu color i el seu exclusiu sabor, reivindicant així el seu paper a la nostra cultura, la nostra cuina i el nostre patrimoni del gust.

Safrà del Montsec et convida a descobrir la versatilitat d’aquesta exòtica espècia en un sopar envoltat d’història i aroma de safrà. Una experiència sensorial on podràs gaudir del seus diferents matisos i aplicacions.

Deixa’t seduir per la seva autenticitat!

14 de juliol de 20:30 a 22:30 al Restuarant Sergi de Meià

Podeu fer les vostres reserves via telèfon al 931.255.710, via mail al sergi@restaurantsergidemeia.cat o bé via instagram (@safradelmontsec).

 

Trobareu més informació a la pàgina web de Safrà del Montsec

SAFRÀ DEL MONTSEC

Vols formar part de Nostres.CatDemana’ns informació.

Si no et vols perdre cap novetat, segueix-nos a Facebook i Instagram.