El passat 16 d’octubre es va celebrar la II Jornada per a l’aprofitament d’aliments, aprofitant el Dia Munidal de l’Alimentació. La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va fer la cloenda insistint en la necessitat d’avançar cap a un sistema alimentari basat en l’economia circular.

Un sistema alimentari més sostenible

Per celebrar el Dia Mundial de l’Alimentació el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, va organitzar al Palau de la Generalitat, la “II Jornada per a l’aprofitament dels aliments i la reducció de les pèrdues i el malbaratament. Cap a un sistema alimentari sostenible”. La jornada ha comptat amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) i l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA).

sistema alimentari

Durant aquesta jornada s’ha presentat l’informe del Consell Assessor del Desenvolupament Sostenible “Mengem Futur” i s’ha debatut sobre el repte del sector agroalimentari en l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. La trobada també ha permès conèixer els avenços en la quantificació de les pèrdues i el malbaratament alimentari a Catalunya i compartir experiències internacionals i catalanes en la prevenció i reducció de les pèrdues alimentaries al sector primari.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha  fet la cloenda d’aquesta jornada subratllant la importància de celebrar el Dia Mundial de l’Alimentació. Jordà ha volgut recordar la responsabilitat de garantir l’accés dels ciutadans a una alimentació suficient, sana, segura i de qualitat. En aquest sentit ha explicat que el Govern assumeix el compromís “d’avançar cap a un sistema alimentari més sostenible basat en l’economia circular al territori aplicant polítiques agroalimentàries que s’executin amb una cogestió compartida amb els actors implicats”.

Malbaratament Alimentari

La reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari (PMA) és un repte que cal afrontar per tal d’avançar cap a un sistema alimentari productiu, sostenible, saludable, responsable i d’accés universal. En aquest punt, Jordà va insistir en la importància de sumar esforços per reduir les pèrdues i el malbaratament alimentari: “productors d’aliments, sector primari, indústria agroalimentària, administracions públiques i tota la societat, tenen molt a aportar a aquest debat i un paper rellevant per afrontar aquest repte

 

sistema alimentari

 

Si voleu més notícies ciqueu aquí.

I si no us voleu perdre res, seguiu-nos al Facebook i a l’Instagram de Nostres.cat